Szivárvány top – hatszögekből kötött nyári top

Szerző Klárika . Közzétéve Topok

A legeslegnyáribb színkombináció – elsőre úgy tűnik horgolt top van előttünk, de ha jobban megfigyeljük, kiderül, hogy kötött, méghozzá nagyon érdekes és nem túl bonyolult technikával.
A színeket természetesen mindeni a saját ízlésének és fantáziájának megfelelően állíthatja össze.

Méret: 34/36
Hozzávalók: 100-100 g zöld, kék, világos zöld, sárga fonal (50% mikrofazer / poliamid, 50%-os mikrofazer / akril 130 m/50 g), két 3-s méretű harisnyakötőtű készlet.
Hatszögek: a sémarajz szerint körkörösen kötjük. A sémarajz a hatszor egy mintaegységét mutatja, 6-szor kötjük meg ezeket a szemeket.

 Az A, B és C részek a színeket jelentik, nézd alább a színváltást.

Színváltás:
1 hatszög: А = kék, В = világos zöld, С – sárga.
2 hatszög: А = világos zöld,  В = kék, С = zöld.
3 hatszög: А = sárga,  В = világos zöld, С = kék.
4 hatszög: А = zöld, В = kék. С = világos zöld.

Méretpróba: hatszög magassága 23 cm, szélessége 20 cm, oldalhossza 12 cm.

sémarajz

Szivárványtop kötés leírás

A színváltásnak megfelelő színnel felszedünk 6 szemet, elosztjuk azokat kettesével 3 tűre, és körkörösen a sémarajz szerint kötjük.
Mindegyik kötőtűn 2-szer ismétlődik a mintaegység. Figyeljük a színváltást és a mintaegység elosztását 6 kötőtűn. A 35-ik sor után a szemeket lazán leláncoljuk.
Az eleje és háta összeállításához a következő hatszögeket kötjük meg: 1 hatszög x 3, 2 hatszög x 4, 3 hatszög x 4, 4 hatszög x 3.
Összeállítás: összevarrjuk a rajz szerint a hatszögeket.  A rajz- eleje, B rajz – háta. Igyekezzünk rugalmas varrattal dolgozni.

Ami még érdekelhet: Elegáns rövid ujjú galléros pulóver

Share Button

Címkék: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Hozzászólások (3)

Hozzászólok

© 2014 - 2017 Az oldal tartalmának másolása és más weboldalakon való megjelenítése kizárólag a www.kotnijo.com linkre való hivatkozással megengedett.
Honlapkészítés: kleparj.com