Poncsó is, mellény is, vállkendő is egyben

Szerző Klárika . Közzétéve Poncsók, sálak, kendők

Valódi kötött transformer, egyben és külön is hordható, kedvünk szerint viselhetjük ezt a mohair puha és meleg  ruhadarabot, hordhatjuk mint mellényt vagy  poncsót, de akár egyben az egészet, így egy magas nyakú, körsálas poncsót kapunk, a sál kapucni funkciós is lehet.

Hozzávalók: 400 g szürke és 200 g zöld fonal (70% mohair, 30% viszkóz), 5,5-es kötőtű.
Alap minta: a séma szerint. minta séma
Méretpróba: 17 szem és 16 sor = 10 x 10 cm.

 

Kötés leírás

Három külön részből, széles azsúrmintás darabokból késül. A darabokat egybe és külön is hordhatjuk.

Bal része: függőlegesen kötjük. Felszedünk 47 szemet és egyenesen kötünk az alapminta szerint, 120 cm magasságon leláncoljuk a szemeket.
Jobb része: függőlegesen kötjük. Felszedünk 180 szemet és egyenesen kötünk az alapminta szerint, 25 cm magasságon leláncoljuk a szemeket.

Csősál kötése: Felszedünk 110 szemet és egyenesen kötünk az alapminta szerint,  50 cm magasságon leláncoljuk a szemeket. A csősálat a közepén kettétűrjük befelé. jelmagyarázat

Összeállítás: a részeket csak egy-egy helyen  varrjuk egymáshoz,  ezeket a  részeket a rajzon láthatjuk. A csősálon elvégezzük az oldalvarrást.

Vállmelegítő kötés mellény poncsó sál egyebn kötve

Mellény kötése

poncsó sál egyben

Velünk Kötni Jó!

Share Button

Címkék: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Hozzászólok

© 2014 - 2017 Az oldal tartalmának másolása és más weboldalakon való megjelenítése kizárólag a www.kotnijo.com linkre való hivatkozással megengedett.
Honlapkészítés: kleparj.com