Poncsók, sálak, kendők

Angóra kötött poncsó-vállmelegítő

Elegáns kötött vállmelegítő, finom tapintású, vékony és mégis nagyon meleg kiegészítő a téli napokra, akár hétköznap az irodába, de akár alkalmi ruhához is egyaránt ajánlom.




Méret: 38
Hozzávalók a kötéshez: 300 g angóra fonal (500 m/100 g), a fonal színével megegyező csipke, gyöngyök, 3-s kötőtű hosszú zsinórral.

Vállmelegítő kötés leírás  vállmelegítő kötése


Előbb a vállmelegítő szegélyét kell megkötni. Ehhez felszedünk 517 szemet és az 1 séma szerint kötünk. A szélszem utáni és előtti 5 szemet lustakötéssel kötjük. Ha megvan a szegély, kötünk egy sort lyukacsos mintával: 2 sima egybe leköt, 1 ráhajtás, folyamatosan ismételjük a sor végéig.
Ezután a 2 sz. séma szerint kötünk tovább. Mostantól kezdjük a trapéz forma kialakítását a következőképpen: a munka közepén a színén minden sorban a következő fogyasztásokat végezzük el: 2 sima egyben leköt, 1 ráhajtás, 2 sima egybe leköt, 2 sima egybe leköt, 1 ráhajtás, 2 sima egybe leköt. Amikor 90 szem marad (minden 3 mintaegység mindkét oldalon) egyenletesen elosztva 10 szemet fogyasztunk, majd 10 sort lustakötéssel kötünk. Leláncoljuk a szemeket.

jelmagyarázat

 1 séma:

vállmelegítő kötése

2 séma:

vállmelegítő kötésminta

A hullámos csipkemintás szegélyt horgolással tudjuk elérni, ehhez a szemek leláncolását horgolótűvel végezzük: egyszerre leláncolunk 4 szemet és a következő 4 szem leláncolása előtt 6 légszemet horgolunk.
A vállmelegítőt tovább dekorálhatjuk csipkével és gyöngyökkel, ahogy a képeken is látható.

vállmelegítő kötésejpg

poncsó kötése

Kössünk együtt a Kötni Jóval!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük