Pulóverek, kardigánok

Levélmintás kötött pulóver

„Arany ősz” kötött pulóver, a színe és a mintája is nagyon összhangban van – sárga fantázia levélmintás pulóver kötése leírással, kötésminta sémával és magyarázattal.

A pulóver mérete: 42

Hozzávalók a kötéshez: 240 g közepes vastagságú 100% akril fonal, 3,5 és 4 sz. kötőtű.
Kötésminta:

  • 1×1 patentminta
  • Fantázia levélminta: a séma alapján.

Méretpróba: 10 cm = 22 szem.

 Levélmintás  pulóver kötés leírása kötésminta

Háta/eleje: 3,5-s kötőtűvel felszedünk 99 szemet és 3 cm-t patentmintával kötünk. Majd 4-es tűvel elkezdjük a levélminta kötését  a séma alapján. Karöltők: 27 cm magasságon = 4 minta egység, mindkét oldalon minden 2 sorban 6×1 szemet fogyasztunk. 48 centire a kezdéstől kötünk 3 cm patentmintával és leláncoljuk a szemeket.

Ujja: 3,5-s kötőtűvel felszedünk 51 szemet és 3 cm-t patentmintával kötünk. Majd 4-es tűvel elkezdjük a levélminta kötését  a séma alapján, az ujjvonalhoz minden 6 sorban 9 x 1 szemet szaporítunk.
Vállcsúcs: 30 centire a kezdéstől mindkét oldalon minden 2 sorban 6 x 1 szemet fogyasztunk. Majd mindkét oldalon 5-ször leláncolunk 5 szemet. A megmaradt 7 szemet leláncoljuk.




Összeállítás: A kötött darabokat kisimítjuk, benedvesítjük, majd hagyjuk megszáradni. Összevarrjuk a vállakat, zárjuk az oldal- és ujjvarrásokat.

levélminta kötés séma

 

Ingyen kötés lírások a Kötni Jó oldalain

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük