Őszi kardigán kötése

Szerző Klárika . Közzétéve Pulóverek, kardigánok

Őszi kardigán kötése, az aszimmetrikus szabás és a fantáziaminta teszik egyedivé ezt a kardigánt, bármilyen színű fonalat is választunk – nem lehet elrontani, minden szinben mutatós marad a kardigán.

A kötésleírás 38-as méretre érvényes, nagyobb vagy kisebb méret esetén arányosan több vagy kevesebb szemmel kell dolgozni.

Hozzávalók a kötéshez: 700 g narancssárga fonal (65% akril, 20% pamut, 15% gyapjú), 6 db gomb, 6-s kötőtű és 4-es horgolótű.
 

Kötésminták:

 • 1 x 1 patentminta
 • 4 x 2 patentminta: 3 sima, 2 fordított, * 4sima, 2 fordított *,a sor végéig ismételjük a *-tól a *-ig és 3 sima szemmel fejezzük be a sort.
 • Fantázia minta: a séma szerint

Horgolás minta:

 • Rövidpálca

Méretpróba: 10 x 10 cm = 14 sz. x 19 s. – 4 x 2 patentmintával, 10 x 10 cm = 15 sz. x 19 s. – 4 x 2 fantázia mintával

Kardigán kötés leírás

Dupla szállal kötünk.
Háta: felszedünk 74 szemet és 4 x 2 patentmintával kötünk, minden 13 cm után 3 x 1 szemet fogyasztunk = 68 szem. Karöltők: 48 cm magasságon mindkét oldalon minden 2. Sorban 7 x 1 szemet fogyasztunk = 54 szem. 70 cm magasságon leláncoljuk a szemeket, a vállakra jutó szemek száma 11, a nyakkivágás szemek száma 32.

Jobb eleje: Felszedünk 54 szemet és következőképpen elosztjuk azokat: 33 szem a séma szerint, 21 szem 4 x 2 patentminta, a szélén (a varrás mentén) ugyanúgy elvégezzük a fogyasztásokat, mint a hátán = 44 szem. Nyakkivágás: 60 cm magasságnál leláncolunk 16 szemet a sor elejétől, majd minden 2 sorban 6 szemet, 4 szemet. 2 x3 szemet és 1 szemet. 70 cm magasságon leláncoljuk a megmaradt 11 szemet. kardán kötése háta

Bal eleje: felszedünk 21 szemet és 4×2 patentmintával kötünk, a szélén elvégezzük a fogyasztásokat, mint a hátán = 11 szem. 70 cm magasságon leláncoljuk a szemeket.

Ujjak: felszedünk 36 szemet és 4 x 2 patentmintával kötünk, a sort 2 simával kezdjük és végezzük. Minden 12 sorban 7 x 1 szemet szaporítunk = 50 szem. Vállcsúcs: 46 cm magasságnál mindkét oldalon minden 2 sorban 7 x1 szemet, majd 4 x 3 szemet fogyasztunk. 59 cm magasságon leláncoljuk a megmaradt 12 szemet.

Összeállítás: elvégezzük a varrásokat. A bal elejének a szegélye és nyakkivágás mentén felszedjük a szélszemeket és 5 sort  1×1 patentmintával kötünk, leláncoljuk a szemeket. A jobb eleje szegélyét és a kardigán alját körbehorgoljuk 1 sor rövidpálcával. A jobb elején 6 gomblyukat készítünk (1 szemet körbehurkolunk). Felvarrjuk a gombokat.

kardigán kötésminta

kardigán szabásminta

kardigán kötésminta jelmagyarázat

 

Naponta frissülő tartalom a Kötni Jó oldalon.

Share Button

Trackback from your site.

Hozzászólások (2)

 • Berki Attiláné

  |

  Itt  a kötésnél mindent meg lehet találni, csak éppen a sima kötéssel való egyszerű hosszú

  kardigánt nem!

  Az öszi kardigán kötésénél, megvan az eleje, hátulja, csak éppen a karja nincs leirva, ami nekem jó lenne, mert még én nem kötöttem kardigánt.

  Azért lett volna jó, egy sima hosszú kardigánt látni.

  Köszönöm

  Válasz

  • Klárika

   |

   Nem értem a kérdést, ez éppen nem egy sima kötéssel kötött kardigán, oda van írva, hogy Őszi kardigán kötése, és fel vannak sorolva az alkalmazott kötésminták.

   A kardigán karjának a kötés leírása is ott van, “Ujjak” címszó alatt.

   További kellemes böngészést és jó kötést!

    

    

    

   Válasz

Hozzászólok

© 2014 - 2017 Az oldal tartalmának másolása és más weboldalakon való megjelenítése kizárólag a www.kotnijo.com linkre való hivatkozással megengedett.
Honlapkészítés: kleparj.com