sapka kötés leírás

“sapka kötés leírás” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Kötni Jó!

  Ugyanaz a problémám amit Márti leír.

  Már kétszer megkötöttem a sapkát, de nem jó.

  Nem lehetne egy pontosabb leírást kapni, vagy videót feltenni?

  Köszönettel:

  Lúcia

 2. Szeretném tudni hogyan csavarjak balra 20 szemet anélkül,hogy nagyon összehúzódna a sor és megmaradjon a munka szélessége.A képen úgy tűnik,hogy abban a sorban is laza marad a munkadarab.Ez nekem eddig nem sikerült.

  1. hasonló probléma:

    

   • Kedves “Kötni jó” ! Az oldalon találtam egy sapkát és egyszerűen nem jön össze a minta kötése.Ki készítette? Magyar kötögető? Ha igen,megkaphatnám az elérhetőségét,ha megvan? Mindjárt küldöm a képet Előre is köszönöm Márti
   • A gondom az,hogy a csavarás majdnem harmadára összehúzza a sapkát.Már kaptam olyan javaslatot,ogy a segédtűn lévő szemeket 1x lekötöm oda-vissza,hogy ne húzódjon annyira,már nagyobb tűvel is kötöm,de egyszerűen annyira összehúzódik,hogy kb.2 éves pici fejre való lesz A minta amúgy nem bonyolult,megértettem,csak nem áll össze.Nem lesz olyan szép laza,mint a képen.Az átemelésnél annyira húzódik,hogy látszik a szál,ahogy megfeszül és lyukas lesz a csavarásnál.Nem tudom,remélem nem volt nagyon zavaros,amit írtam.
   • Ja! Nem kötök szorosan,inkább alzán
   • Klára vagyok, abszolut érthető, amit írsz. Sajnos nem tudom mi lehet az oka, az igaz, hogy a 10 szem csavarása az elég nagy, de annyira nem kéne összehúza. Még arra gondolok, hogy lehet a fonal típusa okozhatja, ha már a kötés nem szoros. a 104 szem is bőven elég kell legyen a csavart mintára, én kötöttem hasonló típusú fonalból nagyon sokat, adja magát a mintának.

    amit tanácsoltak az is lehet egy megoldás, bár én nem alkalmaztam ilyet

    Ha tudnál küldeni egy képet lehet, hogy segítene megfejteni a problémát.
   • Valami hibádzik szerintem a leírásban,mert már fonalat is cseréltem,minden lehetséges módot kipróbáltam és nem jön össze.megköszönöm :Márti

    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.