Nagyinégyzetes szoknya

Szerző Klárika . Közzétéve Ruhák

Nagyinégyzetes horgolt szoknya leírással, minta sémával. Kezdők is elkészíthetik, ha már ismeri az alapokat, két darab nagyinégyzetet összehorgolunk és meg is van a szoknya. Részletek lejjebb.

Méret: 36-38
Hozzávalók a szoknya horgoláshoz: 50-50 gramm öt különböző színű fonalból: zöld, türkiz, fehér, bordó és piros, a fonal összetétele: 50% gyapjú, 50% akril, 250m/100g, 3-as horgolótű.
A séma rajz alapján horgolunk két darab 40×40 cm-es négyzetet, a színeket tetszés szerint váltogatjuk. Majd zöld fonallal körbehorgoljuk a négyzeteket a következő képen:

1. sor – 25 egy ráhajtásos pálca, 5 félpálca, 5 rövid pálca.
2. sor – 10 egy ráhajtásos pálca, 5 félpálca, 5 rövid pálca.
3. sor – rövid pálca.

Ezután elvégezünk egy oldalvarrást. A derekán a passzét egy ráhajtásos pálcákkal körbehorgoljuk, a 3. sorban egyenletesen elosztva 10 szemet fogyasztunk. Összesen 7 sort horgolunk. Elvégezünk a másik oldalvarrást a derekáig. Az övrészre gombokat vagy dekoratív horgokat varrunk. A szoknya alját is körbehorgoljuk 1 sor egy ráhajtásos pálcával.

Négyzet minta:

négyzet horgolt minta

Szoknya szabásminta:

négyzet horgolt minta

Hasonló bejegyzés: Horgolt mini mellény

Share Button

Címkék: , , , , ,

Trackback from your site.

Hozzászólok

© 2014 - 2017 Az oldal tartalmának másolása és más weboldalakon való megjelenítése kizárólag a www.kotnijo.com linkre való hivatkozással megengedett.
Honlapkészítés: kleparj.com