Horgolt mellény

Szerző Klárika . Közzétéve Mellények, bolerók

Egyszerű, praktikus és elegáns horgolt mellény. Nincs szaporítás, fogyasztás, bonyolult szabásminta.

Hozzávalók: 450 g középvastag fonal, 50/50 gyapjú/akril. 4-es horgolótű.
Háta és eleje: két külön részből készítjük a bal oldalt és a jobb oldalt, ehhez csinálunk 167 láncszemet és a rajz alapján horgoljuk a mintát. 24 cm magasan, figyelembe véve, hogy a minta utolsó sora a 7. sor, befejezzük a darabot. ilyenből csinálunk kettőt.
Öv: 150 cm hosszú zsinórt horgolunk rövid pálcákból.
Összeállítás: a szabásminta rajz alapján összevarrjuk a hátát, az oldalakat.

Horgolt mellény minta

Horgolt mellény

Hasonló bejegyzés: Tavaszi/nyári horgolt mellény

Share Button

Címkék: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Hozzászólások (2)

 • Zalavári Judit

  |

  Szia! Még nagyon a kezdő kötők-horgolók  közé tartozom, ezért teszem fel azt a balga kérdést, hogy ez a szép horgolt mellény, ami nem igényel szaporítást, fogyasztást – de biztos meghaladja majd a képességeimet – hányas méretre készült a megadott szemszámokkal. Tapasztalatlanságom az oka, hogy felteszem ezt a kérdést. Ha válaszolsz, megköszönöm. Judit

  Válasz

  • Klárika

   |

   Szia! A leírás szerinti méret 36/38, de érdemes készíteni egy próbadarabot, ugyanis sok minden függ a fonal vastagságától is, pl. a lánszemek után érdemes lemérni ugyanannyi cm lett-e, mint a leírásban, ha több vagy kevesebb akkor arányosan többet vagy kevesebbet készíteni.

   Válasz

Hozzászólok

© 2014 - 2017 Az oldal tartalmának másolása és más weboldalakon való megjelenítése kizárólag a www.kotnijo.com linkre való hivatkozással megengedett.
Honlapkészítés: kleparj.com