Kötősuli

Szélszemek kötése (videó)

Szélszem kötés módszerek videósorozat.

Ebben a bejegyzésben videósorozatban fogom megmutatni, hogy milyen módszerekkel lehet kötni a szélszemeket. Annak függvényében, hogy mit is szeretnénk kötni érdemes azt is végig gondolni, milyen legyen a kötött darab széle, hogyan kössük a szélszemet. A végén összevarrjuk a darabokat vagy nyitottak lesznek a szélek? Például, ha sálat kötünk egyáltalán nem mindegy milyen lesz az anyag széle, mert ugye az a szép, ha szép szabályos, nem hullámzó és kunkorodás nélküli széleket kapunk. Ugyanez a helyzet a takaróval vagy más olyan darabokkal, amit a végén nem varrunk össze.




Dupla szélszem

A dupla szélszemmel szép szabályos széleket kapunk, a darab szélén egy vékony sima szemekből álló „zsinórt” kapunk. Azért nevezem dupla szélszemnek, mert a szélszem 2 szem lesz, a sor elején és a sor végén is. Bármilyen kötésmintához alkalmazható, a hangsúly a sor első és két utolsó szemén van, a videóban is ezt kell figyelni. Ha dupla szélszemmel kötünk, akkor figyelni kell arra, hogy szemfelszedéskor plusz 4 szemmel számoljuk. Ha a leírás Úgy szól, hogy szedjünk fel X szemet, általában plusz két szem lesz a szélszem, a dupla szélszem esetében plusz 4 szemet kell felszedni.

Ha tetszett a videó nyomj egy lájkot alatta és iratkozz fel a Youtube csatornára is, így nem fogsz lemaradni a következő videóról se.




Ráhajtásos szélszem

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük